PURE DESIGN | ECO LEATHER | FAIRLY MADE

 

Het rundleer van dothebag komt uit Zuid Amerika (o.a. Colombia). De koeien leven daar op een hoogte van zo’n 2.500 meter. Ze zijn het gehele jaar door buiten en leven min of meer in het wild. Door deze omstandigheden zijn de huiden van de koeien vaak zeer doorleefd en dit vindt men ook terug in de tassen. Elke tas van dothebag is uniek.

Het leer van dothebag wordt op grotendeels plantaardige wijze gelooid. Na het looiproces wordt het leer behandeld met was en olie. Hierdoor worden de bijzondere kleuren verkregen en krijgt het leer een goede bescherming tegen water. Het leer is van een mooie en soepele kwaliteit. De volgende kleuren zijn leverbaar: naturel, donkerbruin, olijfgroen en zwart.

Om nog langer plezier te hebben van je dothebag tas is het goed om regelmatig een speciale impregneerspray voor leren tassen te gebruiken. Bijv.: Collonil organic Protect and Care, welke de tas beschermt en verzorgt met olijfolie (geen pure olijfolie gebruiken!). Na verloop van tijd kan je je tas behandelen met wat leervet om de kleur van het leer weer op te frissen. Let op: indien leer behandeld wordt met bijenwas kan het leer wat donkerder worden.

Eerlijke productie in Colombia 

Het merk dothebag stamt uit 2001 toen 2 industrieelontwerpers (Sabine Wald en Olaf Schröder) het eerste ontwerp hebben gemaakt.  De productie vindt plaats in Colombia bij een kleine leerfabriek. De fabriek heeft ca. 80 medewerkers in dienst. De meeste werknemers werken er al zeer lang. De sociale omstandigheden zijn goed. De medewerkers hebben minimaal een jaarcontract en o.a. een ziektekosten- en een ongevallenverzekering en hebben 18 doorbetaalde vakantiedagen. Ook ontvangen zij naast hun salaris woon- en kindergeld. Binnen de fabriek wordt veel aandacht geschonken aan de werkomstandigheden (geluidsniveau, werkruimte, schoonheid etc.) en gelden er zeer uitgebreide veiligheidsvoorschriften. Bij de verwerking van het leer van wordt zo milieuvriendelijk mogelijk gewerkt.

De tassen van dothebag worden met de hand gemaakt. Doordat het leer dat wordt gebruikt afkomstig is van koeien die vrij buiten lopen kan het voorkomen dat dit ook zichtbaar is in het leer (krassen, insectenbeten etc). Dit past echter bij de uitstraling van dothebag: puur, natuurlijk en stijlvol. Door de manier waarop het leer wordt bewerkt is geen tas hetzelfde. Hoe meer je je dothebag tas gebruikt hoe doorleefder en karakteristieker de tas wordt.

Tenaxsluiting:

De tassen sluiten door middel van Tenaxsluitingen aan de zijkant. Om de tassen open te doen trek je aan het dopje van de sluiting. Om ze dicht te doen druk je ze gewoon dicht als een gewone druksluiting. Het is soms nodig om de sluitingen na verloop van tijd weer wat vast te draaien. Hiervoor gebruik je een tangetje of een speciaal sleuteltje. Op de Tenaxsluiting zit levenslange garantie. Deze sluitingen worden ook wel veiligheidssluitingen genoemd. Ze worden tevens in de autoindustrie gebruikt en geven de tas een industrieel uiterlijk.  

Wij willen je erop wijzen dat het leer van Dothebag een open structuur heeft. Na het looien is het leer behandeld met natuurlijke pigmenten. Daardoor heeft het een prachtige natuurlijke uitstraling en gaat het mooi leven!  De  donkere kleuren kunnen iets afgeven. We adviseren om hier rekening mee te houden wanneer je lichtgekleurde kleding draagt.                                     

© 2012 - 2020 ITIYA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel