ITIYA (betekent: God is met mij) is opgericht in 2006 door Pauline en Nganzo. Ze zijn zowel levens, als zakenpartners. Ze hebben beiden een artistieke achtergrond en begonnen met het maken en verkopen van tassen op creatieve markten. Toen ze in de herfst van 2006 een hele mooie locatie vonden in het hart van Utrecht besloten ze een winkel te openen.

Pauline : We hebben een passie voor tassen, maar we houden ook van onze planeet. Daarom kiezen we voor duurzame merken die op verantwoordelijke manier produceren, dus met respect voor mens (fairtrade) en natuur. Het leer is zoveel mogelijk plantaardig gelooid en we hebben merken die gebruik maken van gerecyclede materialen zoals brandslang en canvas. Nieuw is het gebruik van "veganleather". Dit lijkt en voelt als leer, maar is diervriendelijk en zo milieuvriendelijk mogelijk geproduceerd.

Pauline en Nganzo ontwerpen en maken nog steeds een klein gedeelte van de collectie zelf in hun atelier in Utrecht. Daarbij gebruiken ze alleen restanten leer van de meubelindustrie. Goed voor het milieu en one-of-a-kind.

© 2012 - 2017 Itiya | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel