ONDERHOUD LEER

 - Het leer van veel van onze tassen & accessoires is 100% of grotendeels plantaardig gelooid. Dat betekent dat er geen of zo min mogelijk schadelijke stoffen worden gebruikt. Leer met een open structuur heeft een prachtige natuurlijke look en zal met de jaren mooi gaan leven. De kleuren donkerbruin en zwart zijn met natuurlijke pigmenten gekleurd. Deze donkere kleuren kunnen in het begin iets afgeven op je kleding. Wij adviseren om hier rekening mee te houden wanneer je lichtgekleurde kleding draagt.

-Het leer van ons eigen label ITIYA is afkomstig van oude banken en stoelen.

- Wij adviseren om een leren tas in te spuiten met een beschermende impregneerspray voor leer, voordat je de tas draagt. Een onderhoudsspray beschermt de tas tegen vuil en vocht.

- Na enige tijd kan het nodig zijn om de tas te behandelen met wat leervet. Hier kan je het leer weer mee egaliseren/opfrissen. Dit geldt voor leer met een open structuur. Geverfd leer met een dichte structuur dat bijv. op de hoekjes wat beschadigd is kan je aanstippen met een schoenpoets in dezelfde kleur.

- De dikte en souplesse van het leer zijn afhankelijk van de huiden die voorradig zijn. Het leer kan kras-, en groeistrepen hebben wat laat zien hoe het dier geleefd heeft. Dit geeft elke tas een uniek karakter en een eigen persoonlijkheid, zoals ook de huid van ieder van ons uniek is.

- Wanneer je tas een keertje nat is geworden door de regen is dat geen probleem, laat de tas in de open lucht drogen, niet naast een kachel of c.v. Alleen de tassen van onze merken Elvy en Bellacolori houden niet van regen. Neem de tas af met een vochtig doekje wanneer er toch vlekjes op zijn gekomen.

- Het is goed om regelmatig de tas schoon te maken met een zacht vochtig doekje. Een vlek kan je proberen eruit te halen met een licht sopje met babyshampoo en een zacht doekje. Ook kan je proberen om het leer iets tegen elkaar te wrijven. Het kan nodig zijn om daarna wat leervet te gebruiken om het leer weer te egaliseren/op te frissen.

- Wees voorzichtig met inkt en olie, die vlekken krijg je er lastig uit.

- Zonlicht kan het leer uitdrogen, zet je tas niet pal in de zon.

© 2012 - 2020 ITIYA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel