Riverstones

5 vragen aan.. Ronja, de oprichtster van Riverstones

1. Kun je jezelf kort introduceren?  

Ik ben Ronja, 33 jaar en na tien jaar in Amsterdam, woon ik sinds twee jaar met mijn vriend in een rustige omgeving vlak bij het strand. Heerlijk! Ik hou enorm van beweging, avontuur en actie en daarnaast vind ik het geweldig om dingen te creëren. Na mijn studie aan de sportacademie in Amsterdam (ALO) heb ik een tijdje sportles gegeven. Toch voelde ik dat dit het niet was voor mij en besloot ik om een paar weken naar Bali te gaan om na te denken over wat ik wilde doen in mijn leven en tot rust te komen. 

2. Hoe is Riverstones ontstaan? 

Toen ik tot rust kwam op Bali ben ik begonnen met het schetsen van sieraden en is het idee voor Riverstones ontstaan. Van die schetsen heb ik door een zilversmid een aantal samples laten maken. Een jaar later ben ik teruggegaan en ging ik naar huis met in mijn koffer een volledige collectie! Ik werk nu nog steeds samen met dezelfde mensen. We hebben inmiddels een hele sterke band en twee jaar geleden hebben we via een succesvolle crowdfunding-campagne onze eigen werkplaats op Bali kunnen realiseren. 

3. Ontwerp je de sieraden zelf en wat inspireert je? 

Ik ontwerp inderdaad alles zelf. Ik heb hier geen opleiding voor gedaan. Ik kijk om me heen wat ik mooi vind en wat de trends zijn. Op basis daarvan maak ik schetsen. In samenspraak met de productie komt er uiteindelijk een sample tot stand wat we bijschaven totdat het helemaal past bij het idee dat ik in mijn hoofd heb. 

Ik word geïnspireerd door alles wat met stilte te maken heeft. Het kan zijn dat ik in een yogales ineens ergens door geraakt wordt of tijdens een wandeling in de natuur. Deze momenten zorgen ervoor dat mijn energie gaat stromen en deze energie gebruik ik vervolgens weer om te ontwerpen. 

 

Materiaal

Een deel van de zilveren en gouden oorbellen van Riverstones worden gemaakt van messing met een zilveren of gouden (14krt) laagje. Dit laagje blijft langer mooi wanneer het niet in aanraking komt met vocht, water en parfum. Dit geldt ook voor de gouden kettingen die gemaakt zijn van messing met een 14krt gouden laagje. Een ander deel van de oorbellen is gemaakt van 9.25 sterling zilver.

Alle zilveren kettingen en armbandjes worden gemaakt van 9.25 sterling zilver. Deze kan je, wanneer ze wat donkerder worden, schoonmaken met een zilverdoekje.

© 2012 - 2020 ITIYA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel