Jules Bean

Miriam, de ontwerpster van Jules Bean:

Alle verschillende materialen kiezen we met de grootste zorg uit, zodat jij altijd een mooie kwaliteit kan verwachten, die past bij wat jij belangrijk vindt aan een sieraad! 

Verguld / verzilverd (messing)

Wat is het?

Verguld of verzilverd betekent dat er een laagje echt goud of zilver om het basismateriaal, in dit geval messing, is gegoten. 

De woorden VERguld en VERzilverd zeggen het eigenlijk al; een laagje goud of zilver is ergens om aangebracht. 

90% van onze vergulde- en verzilverde materialen zijn vervaardigd in Europa. Dit betekent dat het product fair is gemaakt en van hoge kwaliteit.

Hoe onderhoud je het sieraad?

Om lang plezier te hebben van je vergulde- en verzilverde materialen is het belangrijk om ze met liefde te behandelen en te bewaren. Want het laagje kan op een gegeven moment slijten, en dit is van verschillende factoren afhankelijk. Zo is het belangrijk om ze af te doen met douchen, even te wachten met je sieraden om te doen als je parfum opgedaan hebt, en ze liever niet te dragen als het zo zonnig is dat je erg transpireert. Die factoren kunnen het laagje aantasten, net als de Ph-waarde van de huid die bij iedereen anders is. Sieraden met een laagje zijn in de regel dan ook geen sieraden die je de rest van je leven draagt, wat bij massief goud en zilver natuurlijk wel zo is.

Bewaar ze bij voorkeur ook niet in de badkamer, maar liever in een mooi doosje in een minder vochtige ruimte. Doordat de messing onderlaag wat donker is, zal het sieraad bij verkleuring ook zijn donkere onderlaag laten zien.

Goud vermeil

Wat is het?

Goud vermeil is verguld zilver. Dit betekent dat er een echt goud laagje over het basismateriaal, sterling zilver, is aangebracht.

Hoe onderhoud je het sieraad?

Ook bij goud vermeil raden we aan om je sieraden af te doen met douchen, zonnebaden, etc. Het laagje kan, afhankelijk van het gebruik en de Ph-waarde van jouw huid op den duur vervagen. Het voordeel van Goud Vermeil ten opzichte van verguld messing is wel dat wanneer het laagje wat minder wordt, de zilveren basis tevoorschijn komt en het sieraad dus lichter kleurt ipv donker.

925 sterling zilver

Wat is het?

Sterling zilver is ook wel bekend als juwelierszilver. Om zilver wat zachter te maken worden materialen toegevoegd waardoor het beter te verwerken is in sieraden. ‘925’ staat dan ook voor het percentage aan zilver wat er in het materiaal zit, namelijk 92,5%.

Hoe onderhoud je het sieraad?

Sterling zilver is een materiaal wat een heel leven mee kan gaan, en wat goed te onderhouden valt! Sterling zilver wordt op den duur wat donkerder en poets je dan makkelijk op met een speciaal zilverdoekje waardoor het materiaal weer zijn oorspronkelijke kleur terug krijgt. Met sterling zilver kan je dan ook prima douchen en zwemmen, handig!

Wel raden we altijd aan om je sieraden af te doen op momenten dat het sieraad ‘klappen’ kan krijgen, het zal je maar gebeuren dat je iets te wild slaapt en het sieraad daardoor stuk gaat. 

Gold filled

Wat is het? 

Gold Filled is in feite ‘opgevuld goud’. Het is vaak 12karaat of 14karaat goud, want mechanisch is opgevuld met messing, en bevat minimaal 10x zoveel goud als vergulde materialen, waardoor je niet over een laagje spreekt maar over een massief materiaal. Een kwaliteit die dus eigenlijk in ligt tussen verguld materiaal en massief goud. Een goed alternatief voor duur massief goud, want met juist gebruik kan het materiaal een leven lang mee gaan. Het materiaal kan met douchen omgehouden worden, en zal in de regel alleen verkleuren onder extreme omstandigheden als door chemische dampen in een nagelsalon bijvoorbeeld. 

Hoe onderhoud je het sieraad? 

Als Gold Filled op den duur wat matter wordt poets je het makkelijk voorzichtig op met een droog zilverdoekje, waarmee je het vuil er voorzichtig af poetst. Ook wordt er vaak aangeraden om gold filled met een mild sopje op te poetsen.


Messing

Wat is het?

Messing is een legering van koper en brons, die ook wel brass genoemd wordt. Messing heeft een wat stoerder, donkerder uiterlijk, en combineren we bij Jules Bean graag met zilver. Het heeft een matte uitstraling en wordt naar mate het langer gedragen wordt alleen maar mooier!

Hoe onderhoud je het sieraad?

Er zijn verschillende methodes om messing weer op te frissen. Eentje daarvan is een beetje ketchup op een droge doek te spuiten en daarmee het sieraad op te poetsen (ja, echt!). Ook kan je het materiaal poetsen met pure, verse citroensap. Als je het sieraad hiermee schoon gemaakt hebt poets je het na met een vochtig doekje en daarna een droog doekje.

  • We raden je altijd aan om sieraden af te doen met slapen en douchen. Ookal zijn veel materialen prima geschikt hiervoor, als je je haren was of wild slaapt kan je blijven haken in je sieraden, en dat is zonde!
  • We krijgen hele goede feedback op de vergulde en verzilverde materialen (over messing gegoten) van mensen die ze al jaren dragen, maar dit is écht afhankelijk van je huid en de verzorging van het sieraad. Wil je zeker weten dat je je sieraad onbeperkt kan dragen? Kies dan voor gold filled of sterling zilver.
  • Bewaar je sieraden met zorg. Leg ze niet in vochtige ruimtes of in de zon, maar het liefst bewaar je ze in een een doosje of bakje.
  • Materialen die op de huid liggen zijn gevoeliger voor eventuele verkleuren dan materialen die dat niet liggen, zoals oorhaakjes of -hangertjes.
  • Heb je allergieën of ben je overgevoelig voor een bepaald materiaal? Laat het ons weten, we helpen je graag bij het kiezen van je sieraad.
© 2012 - 2019 ITIYA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel